OM OSS

Snippgympa föddes på Twitter den 17 september 2012 som ”en daglig påminnelse om att knipa för oss vars bäckenbottnar inte är vad de en gång har varit och för alla er andra som helt enkelt vill hålla er fitta!”. Personerna bakom initiativet är Linda Ringblom (Visby) och Nina Klose (Stockholm).

Snippgympa fick snabbt stort genomslag på Twitter och Facebook och vi förstod snart vilket behov påminnelser och information om bäckenbottenträning som finns ute i landet. Ordet Snippgympa har visat sig vara avdramatiserande och harmlöst i all sin töntighet och det gillar vi! Vi vill att det ska vara lättare att prata om problem med urinläckage för det är vanligt förekommande och ingenting någon ska behöva skämmas för. Ju fler som vågar prata om problemen, desto fler blir varse att man faktiskt inte är ensam om att läcka på studsmattan, i löpspåret eller när man just kommit innanför dörren hemma efter att ha fumlat med nycklarna en stund.

Snippgympa drivs ideellt av privatpersoner och är helt fristående från alla företag och även från sjukvården. Vi bakom Snippgympa är inte sjukvårdsutbildade och har därför inte kunskapen eller möjligheten att svara på några medicinska eller anatomiska frågor gällande bäckenbotten, inkontinens etc. Här hänvisas istället till hälso- och sjukvården, t.ex. via 1177 Vårdguiden.

Vill du komma i kontakt med oss kan du göra detta via vårt kontaktformulär eller genom att maila till snippgympa@gmail.com.

Org. nr 802469-0060

x